خیاطی یکی از است هنرهای بسیار زیبا، کاربردی و مهم میباشد که نیاز به آموزش اصولی دارد. افرادی که تمایل دارند در عرصه خیاطی گام بگذارند و نحوه دوخت انواع لباسهای ساده تا مجلسی را یاد بگیرند، باید با شناخت مراحل اصلی این حرفه، بهصورت تخصصی اقدام به شروع نمایند. آکادمی خیاطی شوکت با ارائه بهترین دورههای آموزش خیاطی، در این مقاله شما را با انواع مراحل آموزش خیاطی آشنا میکند تا علافهمندان بتوانند با دید کاملتری برای یادگیری اقدام کنند.
مطالبی که مطالعه خواهید کرد:
Toggleخیاطی را از کجا شروع کنیم؟
بسیاری از علاقهمندان که تمایل دارند حرفه خیاطی را یاد بگیرند، برای شروع این هنر دچار تردید هستند. چون مراحل و اقداماتی موردنیاز برای آغاز یادگیری این حرفه را نمیدانند و به همین دلیل نیاز به یک اطلاعات کامل در این زمینه میباشند. یادگیری خیاطی با توجه به اهداف هنرجویان، میتواند با روشهای مختلفی صورت بگیرد. اگر فرد به دنبال دوخت لباس ساده است و تمایلی به حرفهای شدن ندارد طبیعتا میتواند با استفاده از کتابهای و ویدئوهای آموزشی که در بستر اینترنت بهصورت رایگان ارائه شدهاند، یادگیری خیاطی را آغاز کند.
در هنگام تماس اطلاع دهید که از طرف سایت تماس گرفته اید

بیشتر بخوانید: معرفی انواع چرخ خیاطی
اما برای حرفهای شدن در این زمینه، هنرجویان باید گام اول را تخصصیتر بردارند. برای این کار شرکت در دورههای آموزشی خیاطی نازک دوزی پیشنهاد میشود که در این دورهها صفر تا صد دوخت لباس برای هنرجویان با متد مشخص آموزش داده میشود که در آخر دوره، آنان به نحوه الگوکشی، نحوه برش و دوخت مدلهای متنوعی از البسه مسلط میشوند.
مراحل آموزش خیاطی حرفهای
هنرجویان برای شرکت در دورههای آموزشی خیاطی، در زمینه نوع برگزاری دورهها با چالش زیادی مواجه میشوند. با توجه به اینکه انواع دورههای آموزشی تخصصی، بهصورت آنلاین و حضوری برگزار میشوند، داوطلبان میتوانند براساس شرایطی که دارند، در یکی از دورههای موردنظر شرکت کنند.
مراحلی که در یادگیری خیاطی باید سپری شود اهمیت زیادی در یادگیری حرفهای این هنر دارد. به عبارتی هنرجویان طی گذارندن این مراحل میتوانند تبدیل به خیاط حرفهای شوند.
آشنایی با ابزارهای خیاطی
اولین گام در مراحل آموزش خیاطی، آشنایی کامل با انواع ابزارهای لازم در خیاطی و کاربردهای آن میباشد. ابزارها، تأثیر بسیار زیادی در کیفیت دوخت البسه دارند. به همین دلیل شناخت آنها و نحوه استفاده از این لوازم در امر خیاطی، از مهمترین مراحل آموزشی خیاطی میباشد.
- انواع چرخ خیاطی و چرخ سردوز
- انواع سوزن خیاطی
- بشکافت
- قیچی دستی و برقی
- خط کش و گونیا
- متر پارچهای
- سورن ته گرد
- اتو
- صابون خیاطی
- رولت پارچه
اصول اندازهگیری
دومین مرحله در آموزش تخصصی خیاطی، آشنایی با اصول اندازهگیری میباشد. چون هرچقدر در بخش الگوکشی و دوخت، حرفهای باشید اما نحوه اندازهگیری اصولی را ندانید، طبیعتا لباس شما تنخور زیبایی نخواهد داشت و از ایرادهای اندامی بیشماری برخوردار خواهد بود. در بخش اصول اندازهگیری، آموزش نحوه اندازهگیری درست دور سینه، دور شکم، دور باسن، اندازه کف حلقه، اندازه کارور، و قد بالاتنه جلو و پشت صورت میگیرد که امکان تطابق لباس موردنظر با اندام شخص به وجود آید.
الگوکشی
مهمترین بخش مراحل آموزش خیاطی، یادگیری نحوه الگوکشی است. تمامی اقداماتی که برای دوخت لباس زیبا با تنخوری مناسب انجام میگیرد، در مرحله الگوکشی اجرا میشود، بنابراین اهمیت این بخش، بسیار زیاد بوده و میتواند حرفهای بودن خیاط را به نمایش بگذارد. البته الگوکشی براساس متدهای خیاطی انجام میشود که هر متد خیاطی، از ساختار الگوی متفاوتی برخوردار است. متدهای مختلفی مانند متد مولر، متد متریک و متد تجاری وجود دارند که هر یک دارای الگوی مشخصی است و از راهکارهای مختلفی برای رفع ایرادات اندامی روی الگو استفاده میکنند.
برش پارچه
بعد از الگوکشی، برش پارچه در مراحل آموزش خیاطی مورد توجه قرار میگیرد. چون شناخت راستای پارچه، جنس پارچه و همچنین تکنیکهایی برشی براساس نوع پارچه، در این بخش مهم شمرده میشوند که در صورت عدم آشنایی با این موارد، تنخوری لباس جالب نخواهد بود و روی کیفیت دوخت نیز تأثیر خواهد گذاشت.
دوخت البسه
بعد از برش پارچه، نحوه اتصال تکههای الگو به یکدیگر با دوخت معین، مورد توجه هنرجویان قرار میگیرد. این امر با آموزش تئوری و عملی صورت میگیرد، به عبارتی برای دوخت یقه انگلیسی، باید تکنیک خاصی استفاده کرد که این مورد در دوخت یقه گرد لحاظ نمیشود. با یادگیری انواع دوخت دستی و ماشینی، طبیعتا سرعت و کیفیت دوخت افزایش پیدا میکند.

شروع خیاطی از صفر
برای اینکه تمامی مراحل آموزش خیاطی که در بالا مورد معرفی قرار گرفت، توسط هنرجویان انجام بگیرد، لازم است که یک آموزشگاه مناسب خیاطی را انتخاب کرد و با شرکت در دوره نازک دوزی، مراحل موردنظر را در جلسات متعددی یاد گرفت. برای شروع خیاطی، شرکت در دوره نازک دوزی پیشنهاد میشود که بعد از آن میتوان در دوره ضخیمدوز و دوره ژورنال برای یادگیری دوخت لباسهای ضخیم زمستانی و لباسهای مجلسی اقدام کرد.
دوره کامل خیاطی چند ماه است؟ این سؤال برای بسیاری از داوطلبان به وجود میآید تا با آگاهی از مدتزمان موردنظر، بتوانند برنامه مناسبی برای آغاز یادگیری این هنر طراحی کنند. مدت زمان دوره خیاطی بستگی به نوع دوره آموزشی و همچنین فصلهای متنوع آموزشی دارد که حداقل ۳ ماه برای آن درنظر گرفته میشود.
نکات مهم در یادگیری خیاطی
برای اینکه تبدیل به یک خیاط حرفهای شوید و مراحل آموزش خیاطی را بهصورت تخصصی و حرفهای یاد بگیرید لازم است که به نکات زیر توجه کرده و آن را در مسیر آموزش خیاطی مورد استفاده قرار دهید.
- حتماً در انتخاب متد، به اهداف خیاطی خود توجه کنید. اگر یادگیری حرفهای خیاطی را در راستای درآمدزایی و حرفهای شدن انجام میدهید حتماً یک متد جدید که کمترین ایرادات اندامی را پوشش میدهد انتخاب کنید.
- در صورتی که تمایل به تجاری دوزی دارید حتماً متد خیاطی تجاری را انتخاب کنید تا بتوانید براساس سایزبندی بازار، سریعترین دوخت را با کیفیت بالا یاد بگیرید.
- حتماً در راستای آموزش، هزینه دوره آموزشی را در کنار هزینههای مصرفی مانند هزینه خرید پارچه و ابزار خیاطی، مورد محاسبه قرار دهید.
- در فرایند یادگیری خیاطی، به نحوه رفع ایرادات اندامی در الگو توجه کنید و سعی کنید مراحل رفع ایرادات اندامی را در روی الگو و روی پارچه، به طور کامل یاد بگیرید تا امکان دوخت لباس برای انواع سایزها را داشته باشید.
- حتما یک آموزشگاه خیاطی مناسب با سابقه تدریس درخشان را انتخاب کنید که بتواند متد انتخابی شما را با بهترین تکنیکها آموزش دهد و در صورت نیاز به مشاوره، راهنمای شما در راستای انتخاب متد خیاطی و آغاز مسیر یادگیری باشد.
دورههای آموزشی آکادمی خیاطی شوکت
برای آشنایی با مراحل آموزش خیاطی حرفهای، لازم است در یک دوره آموزش خیاطی شرکت کنید تا بتوانید تمامی مراحلی که در این مقاله برای خیاط شدن نیاز است یاد بگیرید، را بهصورت تخصصی آموزش ببینید. آموزشگاه خیاطی شوکت با ارائه دورههای آموزشی آکادمی خیاطی، همواره به آموزش تخصصی هنرجویان میپردازد که رضایت بالای داوطلبان شرکت کننده در این دورهها، از ویژگیهای بارز آن به شمار میرود.
تکنیکهای تخصصی الگوکشی و دوخت انواع البسه در دورههای آموزشی آکادمی خیاطی شوکت، برای حرفهایتر شدن هنرجویان آموزش داده میشود که یادگیری خیاطی را برای هنرجویان ساده، روان و لذتبخش مینماید.
سخن نهایی
برای اینکه شروع به یادگیری خیاطی نمایید، باید از تمامی مراحل و شرایطی که شما را تبدیل به یک خیاط ساده یا حرفهای میکند، اطلاع کسب کنید. تمامی مراحل آموزش خیاطی در این مقاله مورد معرفی قرار گرفته است که داوطلبان میتوانند برای یادگیری تخصصی این مراحل، در دورههای آموزشی خیاطی شوکت، شرکت نمایند و آموزشی ساده، روان و تخصصی را برای یادگیری این حرفه مهم تجربه کنند.
در هنگام تماس اطلاع دهید که از طرف سایت تماس گرفته اید

بدون دیدگاه