آموزش طراحی و دوخت دامن ترک

در بین بسیاری از دامن‌های مجلسی و ساده، دامن ترک از محبوبیت بسیاری برخوردار است. چون این نوع دامن با داشتن دوخت‌های عمودی، برای افرادی که دارای اضافه وزن می‌باشند، بسیار مناسب بوده و به کشیدگی ظاهر و لاغر اندام شدن آن‌ها کمک بسیار زیادی می‌کند. در این مقاله شما را با نحوه الگو کشی و آموزش دوخت دامن ترک آشنا می‌کنیم و تکنیک‌های مهم دوختی آن را معرفی می‌نماییم. پس با ما همراه باشید.

دامن ترک و نکات مهم آن

دامن ترک از به هم پیوستن ترک‌های متعدد صورت می‌گیرد که طرح عمودی خاصی را برای آن به وجود می‌آورد. این نوع دامن در دسته دامن‌های فون قرار دارد و قسمت پای دامن آزادی بیشتری داشته و حالت فون را دارا است. دامن ترک در نوع چهار ترک، شش ترک و هشت ترک و دوازده ترک طراحی می‌شود که هرچقدر تعداد ترک‌های دامن بیشتر باشد، از پهنای ترک‌ها کم می‌شود. لازم به ذکر است که تعداد ترک‌های این دامن، به‌صورت زوج می‌باشند و براساس فرمول محاسبه اختصاصی که دارد، ابعاد ترک‌ها به دست می‌آید. دامن‌های ترک در نوع طرحدار نیز طراحی می‌شوند که از طرح‌های زیبا و جذاب این نوع دامن می‌توان به دامن ترک نیلوفری، دامن ترک گوده دار و دامن ترک پیلی دار اشاره کرد. دامن‌های طرحدار بهتر است تعداد ترک کمتری داشته باشند. دامن شش ترک مجلسی گوده دار و نیلوفری، زیبایی فوق‌العاده‌ای را به استایل بانوان می‌بخشد.

ارتباط با آکادمی شوکت
برای اطلاعات بیشتر از دروه ها با ما در ارتباط باشید

در هنگام تماس اطلاع دهید که از طرف سایت تماس گرفته اید

پارچه مناسب برای دوخت دامن ترک

دامن‌های ترک به علت طرح خاص و شیکی که دارا هستند، به عنوان دامن راحتی و مجلسی مورد استفاده قرار می‌گیرند. انتخاب پارچه‌های کار شده برای دوخت دامن ترک توصیه نمی‌شود چون حساسیت زیاد دوخت ترک‌های این دامن، بسیار بالا است اما در صورتی که خیاط حرفه‌ای باشید به راحتی می‌توانید با انواع پارچه‌های حریر، دانتل، پارچه‌های کارشده و… این نوع دامن را طراحی کرده و بدوزید. بهترین پارچه برای دوخت دامن ترک، حریر، نخی، کرپ و تور می‌باشد.

قد دامن ترک عموماً زیر زانو است اما دامن‌های ترک گوده دار، نیاز دارند برای جلوه و نمای زیباتر، قد بلندتری داشته باشند. برای اینکه قد فرد کشیده‌تر و اندام او لاغرتر دیده شود، بهتر است که از پارچه‌هایی راه راه عمودی برای دوخت دامن استفاده شود.

آموزش الگوی دامن ترک به روش متریک

آموزش الگوی دامن ترک به روش متریک

روش متریک، یک روش ساده و اصولی برای طراحی الگوی دامن ترک دارد که در ادامه آموزش الگوی دامن را با این متد آموزش می‌دهیم.

برای طراحی الگو، باید اندازه دور کمر،دور  باسن، قد باسن و قد فرد به‌صورت اصولی اندازه‌گیری شود و با استفاده از فرمول زیر، ابعاد موردنیاز برای یک ترک دامن بدست آورده شود. برای به دست آوردن اندازه موردنیاز برای طراحی ترک دامن از فرمول زیر استفاده می‌شود:

  • اندازه پهنای کمر هر ترک = (دور کمر + ۱ سانتیمتر) ÷ تعداد ترک
  • اندازه پهنای باسن هر ترک = (دور باسن + ۱ سانتیمتر) ÷ تعداد ترک

اگر تمایل دارید که دامن ترک شما، ۶ ترک باشد باید تعداد ترک را در فرمول‌های موردنظر، ۶ درنظر بگیرید. در این الگو فرض می‌کنیم که تعداد ترک‌های دامن ۸ می‌باشد.

  • ابتدا یک خط به اندازه قد دامن به‌صورت عمود رسم می‌کنیم. (نقطه ۱ تا۳)
  • از نقطه ۱ به اندازه قد باسن پایین آمده و نقطه ۲ را علامت می‌زنیم.
  • به اندازه نصف پهنای کمر به دست آمده در فرمول، از نقطه ۱ به سمت چپ و راست رفته و نقاط ۴ و ۵ را علامت می‌گذاریم.
  • به اندازه نصف پهنای باسن به دست آمده در فرمول، از نقطه ۲ به چپ و راست رفته و نقاط ۶ و ۷ را علامت می‌گذاریم.
  • در پای دامن از نقطه ۳ به اندازه نصب پهنای باسن به دست آمده، به چپ و راست رفته و با نقاط ۸ و ۹ علامت‌گذاری می‌کنیم.
  • نقاط ۶ را به ۸ و همچنین نقاط ۷ را به ۹ وصل می‌کنیم.
  • نقاط ۴ را به ۶ و همچنین نقاط ۵ را به ۷ با خط منحنی وصل می‌کنیم.
  • در این مرحله، باید در پای دامن از نقاط ۸ و ۹ به اندازه ۵ تا ۱۰ سانتی‌متر خارج شوید (نقاط ۱۰ و ۱۱) و آن را به نقاط ۶ و ۷ وصل می‌کنیم.
  • در صورتی که می‌خواهید گوده سرخود برای دامن ترک داشته باشیم باید نقاط ۸ و ۹ را به اندازه ۱۰ تا ۱۵ سانتیمتر به بیرون ادامه دهیم و آن را به نقطه زانوی دامن با خط صاف وصل کنیم.
  • برای اینکه بعد از دوخت، گوده‌های سرخود دامن، حالت افتادگی نداشته باشد بهتر است که از نقاط ۱۱ و ۱۰، به اندازه یک سانتیمتر بالا رفته و به صورت هلال به نقطه ۳ وصل کنیم.
  • این نوع دامن بیشتر به‌صورت کمر مخفی طراحی می‌شود. برای کمری مخفی، باید از روی الگوی ترک، از خط کمر به اندازه ۷ سانتیمتر به پایین رفته و آن را روی کاغذ دیگر کپی کنید. به تعداد نصف ترک‌های دامن، از الگوی سجاف کمری کپی کنید و در کنار یکدیگر قرار دهید و یا چسب بچسبانید.
  • برای طراحی الگوی آستر دامن ترک، لازم است که از الگوی ساده دامن استفاده کنید. به عبارتی برای طراحی الگوی آستر این دامن، باید گوده‌ها و فون پایین دامن را درنظر نگیرید. همچنین هرچقدر دامن بلند باشد، آستری آن باید تا روی زانو طراحی شود. باید از خط سجاف کمر تا خط زانو، طراحی آستر انجام شود.

آموزش برش دامن ۸ ترک گوده سرخود

با توجه به اینکه تعداد ترک دامن را چقدر درنظر گرفتید، باید به همان تعداد، از الگوی طراحی شده، روی پارچه برش بزنید. برای اینکه در مصرف پارچه صرفه‌جویی صورت بگیرد. باید ترک‌ها را به گونه‌ای روی پارچه قرار دهید ترک‌ها در روی پارچه و در کنار یکدیگر به‌صورت برعکس قرار داده شوند. البته این مورد زمانی می‌تواند اجرایی شود که پارچه دامن دارای طرح درهم باشد و خواب پارچه به‌صورت یک طرفه نباشد. در صورتی که گل‌های پارچه یک طرفه است یا پارچه دارای خواب یک طرفه می‌باشد، باید ترک‌ها در کنار یکدیگر روی پارچه قرار گرفته و با درنظر گرفتن جای دوخت مناسب، برش‌زده شوند. در این زمان، نیاز به متراژ بالایی از پارچه می‌باشد.

در هنگام برش ترک‌ها، باید برای برش دو ترک، جای دوخت بیشتری برای دوخت زیپ درنظر گرفته شود. این اضافه دوخت باید حدود دو سانتی‌متر باشد و طول آن از خط کمر به پایین حدود ۱۸ تا ۲۰ سانتی‌متر باشد.

این نوع دامن بیشتر به‌صورت کمر مخفی طراحی می‌شود. برای کمری مخفی، باید از روی الگوی ترک، از خط کمر به اندازه ۷ سانتیمتر به پایین رفته و آن را روی کاغذ دیگر کپی کنید. به تعداد نصف ترک‌های دامن، از الگوی سجاف کمری کپی کنید و در کنار یکدیگر قرار دهید و یا چسب بچسبانید. برای برش آن را روی دولای پارچه داده و برش بزنید. می‌توانید از الگوی سجاف کمری، دو عدد روی تک لای پارچه برش بزنید.

آموزش دوخت دامن ۸ ترک با گوده سر خود

در آموزش طراحی و دوخت دامن ترک، مرحله دوخت اهمیت زیادی دارد. دامن ترک ساده بدون گوده، دوخت راحتی دارد چون ترک‌ها در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند و دوخته می‌شوند. اما دوخت دامن ترک گوده دار، کمی پیچیده می‌باشد. علت این امر، زاویه ایجاد شده در قسمت زانوی دامن است که براساس گوده‌های سرخود به وجود آمده است. در دوخت این قسمت، باید زاویه‌ها کاملاً اصولی دوخته شوند تا بعد از دوخت و اتوکاری، حالت کیس نداشته باشند.

باید بعد از دوخت ترک‌ها به یکدیگر، زیپ به دامن دوخته شود. توجه کنید که زیپ دامن بین ترک‌ها قرار می‌گیرد. درز بین دو ترک دامن را از قسمت کمر حدود ۱۸ سانتیمتر باز بگذارید تا دوخت زیپ مخفی روی آن انجام شود. برای دامن ترک مجلسی و ساده باید زیپ موردنظر در نوع مخفی دوخته شود. بعد از زیپ دوزی، دوخت آستر انجام می‌گیرد. سجاف کمر و آستری را به یکدیگر وصل کنید و از قسمت خط کمر، سجاف کمر را به دامن وصل کنید.

سخن نهایی

با توجه به محبوبیت بالای دامن ترک، در این مقاله به آموزش طراحی و دوخت دامن ترک ساده و گوده سرخود پرداختیم که می‌توانید بدون اینکه داشتن سابقه دوخت و دوز، این دامن را در نوع ۱۲ ترک، ۸ ترک، و ۶ ترک طراحی کرده و بدوزید. آموزشگاه خیاطی شوکت، با ارائه دوره‌های آموزشی خیاطی به‌صورت حرفه‌ای، شما را در مسیر شروع خیاطی همراهی می‌کند که می‌توانید با دوره‌های آموزشی این آکادمی، حرفه خیاطی را به‌صورت کامل و حرفه‌ای یاد گرفته و درآمدزایی عالی را از آن کسب کنید.

ارتباط با آکادمی شوکت
برای اطلاعات بیشتر از دروه ها با ما در ارتباط باشید

در هنگام تماس اطلاع دهید که از طرف سایت تماس گرفته اید

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *