معرفی انواع چرخ خیاطی

انتخاب چرخ خیاطی برای افرادی که هنر خیاطی را به تازگی یاد گرفته‌اند، یک انتخاب چالش برانگیز می‌باشد. چون در بازار، انواع متعددی از چرخ خیاطی وجود دارد که هر یک کاربرد و عملکرد منحصر به فردی را دارا می‌باشد. آکادمی خیاطی شوکت بهترین آموزشگاه  انواع دوره های خیاطی در این مقاله، شما را با انواع چرخ خیاطی ساده و حرفه‌ای آشنا می‌کند و با معرفی انواع چرخ خیاطی، کاربرد هر یک را برای شما ارائه می‌ نماید.

انواع چرخ خیاطی خانگی

بسیاری از هنرجویان که در مسیر بادگیری خیاطی هستند و یا در منزل، برای خود و خانواده، لباس می‌دوزند ترجیحا چرخ خیاطی خانگی را انتخاب می‌کنند. چرخ خیاطی خانگی از ابعاد و حجم کمتری برخوردار است و از قدرت موتور متوسطی بهره می‌برد. این محصول برای دوخت‌های سبک و استفاده شخصی طراحی شده است. چرخ خیاطی‌های خانگی، متحرک و سیار می‌باشند و نیازی به میز برای نصب اختصاصی ندارند. به علت وزن سبک، امکان جابجایی آن‌ها از مکانی به مکان دیگر وجود دارد و فضای کمتری را در محیط کار اشغال می‌کند.

ارتباط با آکادمی شوکت
برای اطلاعات بیشتر از دروه ها با ما در ارتباط باشید

در هنگام تماس اطلاع دهید که از طرف سایت تماس گرفته اید

چرخ خیاطی‌های خانگی، از لحاظ عملکرد به دو نوع دستی و برقی تقسیم شش. چرخ خیاطی‌های خانگی قدیمی از یک چرخ متحرک در قسمت کناری بدنه برخوردار بودند که با حرکت دادن آن، سوزن بالا و پایین می‌رفت و کارپیش‌بر به جلو حرکت می‌کرد. اما نوع برقی این محصول که امروزه رایج‌ترین و پرتقاضا‌ترین چرخ‌های خانگی می‌باشد، از موتور برقی برخوردار است که با اتصال به پریز برق و حرکت دادن پدال، نیروی لازم برای حرکت کارپیش‌بر و سوزن را به‌دست می‌آورد.

چرخ خیاطی‌های خانگی از لحاظ قدرت موتور، تنوع عملکرد دوختی، طرح و مدل و همچنین برند، در انواع مختلفی به تولید می‌رسند. قدرت موتور این محصولات بین ۵۰ تا ۱۵۰ وات می‌باشد و می‌توان ۱۰ تا ۵۰ نوع دوخت را اجرا نمایند. انتخاب چرخ خیاطی که دارای تعداد بالایی از عملکرد دوخت نظیر انواع دوخت‌های گلدوزی، رفو و… می‌باشند، برای خیاطان مناسب هستند. انواع چرخ خیاطی از لحاظ کارکرد به قرار زیر می‌باشند:

 

چرخ خیاطی مکانیکی

این محصول همان چرخ خیاطی‌های خانگی دستی می‌باشد که در سالیان گذشته مورد استفاده قرار می‌گرفت. با چرخاندن دستی متحرک در کنار بدنه این محصول، امکان حرکت سوزن و کار پیشبر وجود داشت.

چرخ خیاطی الکترونیکی یا دیجیتال

این چرخ خیاطی، نوع رایج چرخ‌های خانگی می‌باشد که به‌صورت برقی کار می‌کند و بدون استفاده از تسمه، نیروی لازم را برای حرکت سوزن و کارپیش‌بر به دست می‌آورد. الگوهای دوختی متنوعی دارد و می‌تواند یک چرخ خیاطی کامل برای دوخت لباس در منزل به شمار رود.

چرخ خیاطی خانگی کامپیوتری

این محصول همانند چرخ خیاطی الکترونیکی است با این تفاوت که در قسمتی از بدنه آن، یک صفحه نمایش دیجیتال نصب شده است که کاربر می‌تواند تنظیمات دوختی موردنظر را به‌صورت دیجیتال در روی صفحه نمایش موردنظر اعمال کند. قابلیت‌های مهم و کاربردی انواع چرخ خیاطی کامپیوتری شامل سورن نخ کن اتوماتیک، گلدوزی اتوماتیک، اتصال به اینترنت و USB و همچنین آپدیت برنامه دوختی می‌باشد. این محصول از متنوع‌ترین طرح‌های دوختی (بیش از ۱۰۰ نوع دوخت) نیز برخوردار است.

انواع چرخ خیاطی صنعتی

چرخ خیاطی‌های صنعتی برای فعالیت در کارگاه‌های خیاطی بزرگ و حرفه‌ای طراحی و ساخته شده‌اند و تنوع بالایی از نظر عملکرد و قدرت موتور دارند. قدرت موتور این محصولات ۲۵۰ تا ۱۰۰۰ وات می‌باشد و سرعت دوخت آن‌ها در یک دقیقه ۱۰۰۰ تا ۵۰۰۰ کوک است. افرادی که به صورت حرفه‌ای، کار دوخت لباس شخصی را انجام می‌دهد و یا دارای کارگاه کوچک یا بزرگ تولیدی لباس هستند، ترجیحا نیاز به چرخ خانگی صنعتی دارند اما نوع و مدل این محصول، بستگی به نوع فعالیت خیاط در این حرفه دارد. انواع چرخ خیاطی صنعتی به قرار زیر می‌باشند:

راسته دوز

این محصول از رایج‌ترین چرخ خیاطی صنعتی به شمار می‌رود که دارای دینام و تسمه است که با فشار روی پدال، قدرت از دینام به تسمه می‌رسد و سبب حرکت سوزن و کارپیش بر می‌گردد. این محصول فقط قادر به دوخت راسته در یک خط صاف می‌باشد که اندازه طولی بخیه‌ها در این محصول قابل تنظیم است. سرعت حرکت کارپیش‌بر این چرخ نسبت به چرخ خانگی بسیار بالا بوده و کیفیت دوخت بی‌نظیری را ایجاد می‌کند.

چرخ سردوز یا زیگزاگ

چرخ سردوز در نوع خانگی و صنعتی به تولید می‌رسد که وظیفه آن، برش صاف لبه پارچه و پاک دوزی آن است. نوع خانگی این محصول از وزن کمتری برخوردار است و طبیعتا قدرت موتور پایین‌تری دارد. اما نوع صنعتی آن، با داشتن دینام پرقدرت، امکان سردوز کردن میزان زیادی البسه را بدون داغ کردن و مشکل به وجود می‌اورد.

چرخ اورلاک

این نوع چرخ که برای دوخت، از چهار نخ و پنج نخ استفاده می‌کند، دو وظیفه اصلی پاک دوزی و دوخت را همزمان انجام می‌دهد. انواع لباس‌های زیر، تیشرت و پارچه‌های ویسکوز و نخی، برای دوخت از این نوع چرخ صنعتی استفاده می‌کنند.

چرخ گلدوزی

این چرخ فقط مختص اجرای طرح‌های متنوع گلدوزی به‌صورت دیجیتالی می‌باشد. چرخ‌های گلدوزی در نوع الکترونیکی و کامپیوتری به تولید می‌رسند که نوع کامپیوتری آن بدون دخالت دست، طرح‌های ارائه شده را برای گلدوزی کردن روی پارچه استفاده می‌کند و دوختی تمیز، شیک و زیبا را ارائه می‌نماید. این محصول امکان اجرای انواع دوخت‌های گلدوزی را دارد.

بهترین مدل_های چرخ خیاطی خانگی و صنعتی

بهترین مدل‌های چرخ خیاطی خانگی و صنعتی

بیشتر خیاطان در انتخاب بهترین نوع چرخ خیاطی خانگی و صنعتی تردید زیادی دارند که آنان با مشاوره با مراکز فروش رسمی چرخ خیاطی، می‌توانند بهترین مدل از این محصول که با اهداف کاری آنان همسو باشد را انتخاب و خریداری نمایند. در ادامه معرفی انواع چرخ خیاطی صنعتی و خانگی که کاربرد متنوعی در این صنعت دارند را ارائه می‌کنیم.

چرخ خیاطی صنعتی جک F4

برند جک جزو معروف‌ترین برند‌های تولید‌کننده چرخ راسته دوز در دنیا می‌باشد که یکی از بهترین مدل‌های کاربردی و قیمت مناسب آن، جک F۴ است. این چرخ خیاطی با داشتن بدنه چدنی و دینام سرخود، عملکرد آسان و دوخت باکیفیتی دارد که برای خیاطان مبتدی و حرفه‌ای بسیار کاربردی است.

چرخ خیاطی صنعتی راسته دوز A۶۰۰۰ زوجی

برند زوجی نیز در عرصه تولید چرخ خیاطی صنعتی پیشرو است که مدل راسته دوز A۶۰۰۰ آن با بهره‌مندی از پنل دیجیتال، می‌تواند خطا‌های موجود در دوخت را به خیاط یادآور شده و دقت کار را به میزان زیادی افزایش دهد. از این رو مناسب استفاده در تولیدی‌های لباس می‌باشد.

چرخ خیاطی صنعتی راسته دوز D۴ نان بنگ

این محصول با داشتن دینام سرخود، تنظیمات فوق‌العاده عالی را برای دوخت دارا می‌باشد و به خیاط اجازه می‌دهد تا ابتدای دوخت را با سرعت کم شروع کند و با شمارش تعداد بخیه و تمرکز روی دوخت، بهترین عملکرد را برای خیاطی ایجاد نماید.

چرخ خیاطی خانگی ژانومه مدل ۶۹۶A

این مدل از چرخ خیاطی ژانومه ژاپن، با داشتن سیستم تغذیه خودکار و موتور قدرتمند ۱۵۰ واتی، امکان دوخت پارچه‌های نازک و ضخیم را فراهم می‌کند و با صفحه نمایش ال سی دی، کاربری راحتی را برای خیاطان ایجاد می‌نماید.

چرخ خیاطی کاچیران مدل نیولایف ۲۰۰-۹۸۸

این محصول از پرکاربردترین مدل‌های برند کاچیران می‌باشد با قابلیت‌های پیشرفته‌ای که دارد، اجرای بیش از ۶۰ طرح دوختی را انجام می‌دهد و از سیستم نخ کن اتوماتیک بهره می‌برد. قدرت موتور این محصول ۱۲۰ وات است که در یک دقیقه، ۷۵۰ کوک اعمال می‌کند.

نکات مهم در انتخاب چرخ خیاطی

افرادی که در اقدام برای خرید چرخ خیاطی می‌باشند، لازم است نکات مهمی را مورد توجه قرار دهند که این موارد می‌تواند صرفه‌جویی عالی را در هزینه‌های آنان ایجاد کند و امکان خرید محصولی متناسب با اهداف آن‌ها را به وجود آورد.

  • به نوع خانگی یا صنعتی بودن چرخ خیاطی توجه کنید. بهترین چرخ خیاطی برای شروع خیاطی، چرخ خیاطی خانگی با تعداد دوخت محدود است که با داشتن کاربری ساده، می‌توانید کار با آن را یاد بگیرید. برای تولید لباس در میزان بالا، بهتر است چرخ راسته دوز صنعتی را تهیه کنید.
  • در صورتی که کار خیاطی را انجام می‌دهید حتماً باید چرخ سردوز برای پاک دوزی لباس تهیه کنید. تهیه نوع خانگی یا صنعتی این چرخ بستگی به نوع فعالیت کاری شما دارد.
  • در انتخاب چرخ خیاطی حتماً به قدرت موتور آن توجه کنید و در صورت فعالیت کاری زیاد، محصولی را انتخاب کنید که قدرت موتور بالایی را داشته باشد.
  • در خرید این محصول به تعداد الگوی دوخت چرخ خیاطی دقت نمایید چون هرچقدر تعداد الگوی دوخت این محصول بیشتر باشد، می‌توانید دوخت‌های متنوعی را برای دوخت لباس به کار ببرید.

سخن نهایی

چرخ خیاطی اهمیت زیادی در حرفه خیاطی دارد و به عنوان اولین ابزار مهم در این هنر به شمار می‌رود. با معرفی انواع چرخ خیاطی در این مقاله و ارائه کاربرد آن‌ها، می‌توانید یک چرخ خیاطی مناسب برای فعالیت کاری خود در عرصه خیاطی تهیه کنید. در صورتی که تمایل دارید در حرفه خیاطی تخصصی وارد شوید و یا نیاز به یادگیری صفر تا صد این هنر گرانبها دارید، پیشنهاد می‌شود از دوره‌های آموزشی آکادمی خیاطی شوکت استفاده کنید و در کنار آموزش خیاطی، نحوه استفاده از چرخ خیاطی را به طور کامل یاد بگیرید.

ارتباط با آکادمی شوکت
برای اطلاعات بیشتر از دروه ها با ما در ارتباط باشید

در هنگام تماس اطلاع دهید که از طرف سایت تماس گرفته اید

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *