چگونه یک کالکشن لباس طراحی کنیم؟

کالکشن ‌سازی در طراحی لباس یکی از مهم ترین جنبه های طراحی لباس است. صنعت مد و استایل همواره در حال تغییر و به روز رسانی می باشد. در گذشته ای نه چندان دور صنعت مد به صورت سالیانه و یا با تغییر فصل از طرح و مد جدید خود رونمایی می کرد اما در سال های اخیر شاهد این موضوع هستیم که سبک و مد محبوب و پرطرف دار امروز اصلا یک ماه آینده مورد پسند نیست. در کالکشن سازی ایده پردازی و خلاقیت ذهنی جایگاه ویژه و منحصر به فردی دارد. تمامی طراحان موفق و به نام دارای ذهنی خلاق برای ایده پردازی و تجسم فضایی دارند. طراح لباس با ارائه کاکشن می تواند خود را بهتر به صنعت مد و لباس عرضه نماید. طراحی لباس و کالکشن سازی دریایی از ایده و الهام است و نیاز به آموزش  آنلاین خیاطی و طراحی لباس بصورت خلاقانه دارند. اگر شما نیز به این حیطه شغلی علاقه دارید تا پایان این مقاله ما را همراهی نمائید تا اطلاعات مفیدی در اختیار شما قرار دهیم.

کالکشن ‌سازی در طراحی لباس

وقتی از کالکشن لباس صحبت می شود معمولا تصور عموم مجموعه ای لباس های مختلف است. درست است کالکشن لباس به یک مجموعه از لباس هایی که طراحی و دوخته شده اطلاق می شود اما کالکشن سازی در طراحی لباس کمی متفاوت از این مجموعه می باشد. کالکشن سازی در طراحی لباس به معنای ایده پردازی، ترسیم کردن، اجرا، طراحی و دوخت یک مجموعه لباس با هدفی خاص می باشد. تمامی مراحل کالکشن سازی از الهام گرفتن و ایده پردازی تا دوخت کامل لباس ها باید توسط طراح و یا تیم تخصصی تحت نظر او انجام و ارائه شود. کالکشن سازی معمولا برای رویداد و یا مراسم ها خاص انجام می شود. البته بعضی از طراحان برای به نمایش گذاشتن و رقابت با طراحان دیگر اقدام به کالکشن سازی می نمایند.

اصول مهم در کالکشن سازی موفق

اصول مهم در کالکشن سازی موفق

زمانی یک خیاط و یا طراح لباس می تواند اقدام به کالکشن سازی نماید که واقعا در حرفه خود حرفی برای گفتن و هنری برای عرضه داشته باشد. کالکشن سازی ظاهرا شاید کاری به نظر برسد که یک طراح ساده هم از پس آن بر می آید اما کالکشن سازی فقط دادن یک ایده و اجرای آن نیست. برای موفقیت در این حرفه باید سال ها تلاش و تکرار داشته باشید. شاید چندین کالکشن طراحی کنید که حتی یکی از آن ها نیز مورد پسند شرکت های تولیدی قرار نگیرد. برای موفقیت در این حیطه باید از یک سری اصول و قوانین پیروی کنید تا کالکشن شما مورد پسند واقع شود. در ادامه اصول مهم در کالکشن سازی که حتما باید به آن ها توجه داشته باشید را شرح می دهیم.

1.مطابق با فصل

صنعت مد و لباس همواره در حال تغییر و تحول است. این صنعت به شدت تشنه خلاقیت و نوآوری و ارائه طرح های خاص می باشد. با تغییر فصل، ماه و یا سال باید کالکشن جدید و البته مطابق با ذائقه فرهنگی و اجتماعی ارائه کنید. تغییر فصل یکی از مهم ترین عوامل در عرضه کالکشن می باشد زیرا هر فصلی پارچه و رنگ مناسب خود را طلب می کند.

2.توجه به بازار هدف

منظور از بازار هدف صرفا مکانی برای عرضه لباس نیست. بازار هدف به مجموعه ای کار ها و فعالیت هایی اطلاق می شود که می تواند منجر به عرضه بهتر و فروش بیشتر شود. هنگام طراحی به این موضوع توجه داشته باشید که آیا این طرح مورد اقبال واقع می شود یا خیر. طراح لباس باید قدرت ذهنی بالایی داشته باشد. خود را به جای مشتری و یا کارفرما قرار دهید. ببینید آیا با دیدن لباس و یا طرح آن شگفت زده می شوید یا خیر.

3.زمان ارائه کالکشن

یک طراح ماهر و موفق دارای برنامه ریزی و زمان بندی دقیقی می باشد. وقتی شما کالکشنی را برای یک فصل یا رویداد خاص طراحی می کنید حتما باید در تایم مشخصی قبل از آن کالکشن را ارائه کنید. کالکشن لباس هر چه قدر هم که جذاب باشد اگر در زمان و مکان درست عرضه نشود مورد توجه قرار نمی گیرد.

4.ارائه هدفمند

طراحی و ارائه یک کالکشن باید با برنامه ریزی و به صورت هدفمند باشد. هدف خود را از یک کالکشن به خوبی بشناسید . یک طراح کالکشن باید توانایی ارائه یک موضوع و یا داستان جذاب در رابطه با طرح های عرضه شده را داشته باشد. صنعت مد و لباس به شدت تشنه نوآوری بوده و هیچ میزان از خلاقیتی نمی تواند عطش آن را رفع نماید. همواره از همه چیز الهام بگیرید. ذهن خلاقی که با ایده گرفتن می تواند طرح های فوق العاده ای را به صورت سه بعدی تصور کند قطعا توانایی عرضه کالکشن هایی جذاب و خارق العاده را دارد.

5.به روز بودن

می توان از به روز بودن کالکشن لباس برداشت های متفاوتی داشت. سعی کنید که اطلاعات خود را همواره به روز نگه دارید. آموزش دیدن هیچ وقت نشانه ندانستن نیست. همواره سعی کنید از آموزش های به روز دنیا بهره ببرید. از زاویه دیگری نیز می توان به این مسئله نگاه کرد. مقایسه کیفیت، قیمت، طرح و جذابیت نیز یکی از جنبه های آپدیت بودن کالکشن لباس می باشد. همیشه کالکشن های رقبای خود را بررسی کرده و سعی کنید یک پله از آنان بالا تر بایستید.

انواع کالکشن سازی در طراحی لباس

کالکشن سازی در طراحی لباس به دو دسته اصلی تقسیم می شود.

کالکشن سازی تجاری

کالکشن سازی تجاری بازار و هدف مشخصی دارد و به آن دسته از کالکشن هایی گفته می شود که قابلیت عرضه به بازار و تولید انبوه را داشته باشد. کالکشن های تجاری معمولا شامل انواع لباس های روزمره، کت و شلوار، مانتو، لباس های اسپرت و ورزشی، لباس عروس و مجلسی و… می شوند. کالکشن های تجاری باید با توجه به نیاز بازار و عموم مردم طراحی شده و از لحاظ رنگ، طرح، جنس پارچه، فصل و قیمت مناسب با استاندارهای کلی بازار باشند.

کالکشن سازی هنری

دسته دیگری از کالکشن لباس شامل طرح های هنری و خاص می باشد. این کالکشن ها معمولا برای نمایش استعداد، خلاقیت، توانایی و مهارت طراح تولید می شوند. کالکشن های لباس هنری باید حامل یک پیام، ایده و یا مفهوم باشند. معمولا طراحان کالکشن های هنری به دنبال ایده و هدفی خاص هستند. این کالکشن ها شامل لباس های خاص، فانتزی و عجیب هستند. کالکشن های هنری معمولا برای عموم غیر قابل استفاده بوده اما باید با استاندارد های هنری سازگار و هماهنگ باشند.

کالکشن های معروف لباس

شرکت ها و برند های مطرح و معروف در صنعت مد و فشن همه ساله کالکشنی جدید به بازار جهانی عرضه می کنند. این برند ها معمولا زودتر از فصل و یا موعد مقرر اقدام به رونمایی از طرح ها خود نموده تا پیشاپیش استایل ماه ها آینده را مشخص و به دیگران دیکته کنند. در بین برترین و شناخته شده ترین برند های مد و استایل در سراسر جهان تعدادی همواره درخشان تر و پر رنگ تر ظاهر می شوند که آن ها را برای شما آورده ایم.

1.ورساچه

2.فندی

3.بلمان

4.هرمس

5.لویی ویتون

6.تام براون

7.زیرمن

8.دیور

سوالات متداول

زمانی یک طراح کالکشن خود را ارائه می کند که واقعا در صنعت مد و طراحی حرفی برای گفتن داشته باشد. معمولا طراحانی اقدام به ارائه کالکشن می نمایند که تسلط و توانایی های لازم را در رنگ شناسی و تلفیق طرح و رنگ دارند. اگر از ذوق و خلاقیت بالایی برخوردارید قطعا با تلفیق آن با هنر خیاطی میتوانید کالکشنی موفق ارائه دهید.

خیر- برخی از کالکشن هایی که طراحان مد ارائه می کنند فقط جنبه رقابتی و به نمایش گذاشتن هنر دارند. کالکشن هایی که ظاهری عجیب و غریب دارند برای عموم اصلا قابلیت استفاده ندارند. لباس هایی که در بازار عرضه می شوند نیز نمونه هایی از کالکشن های تجاری هستند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *